Narges Mohammadi | Winnaar van de RM Young Blood Award 2020

01.09.20

Tijdens een “covid-proof” RM Young Blood Award Ceremonie maakte Barbara Bos, Hoofd Tentoonstellingen van Museum Voorlinden, bekend dat Narges Mohammadi (KABK, Den Haag) de RM Young Blood Award 2020 in ontvangst heeft genomen! Het winnen van de RM Young Blood Award betekent dat het werk van Mohammadi wordt opgenomen in de vaste collectie van Museum Voorlinden – Gefeliciteerd Narges!

“Zeker in een tijd van afstand waarin contrasten veel zichtbaarder en tastbaarder worden, weet Narges Mohammadi mensen te verbinden door middel van haar autobiografische werk. Haar werk raakt de toeschouwer direct, omdat het de essentie van mens bereikt, in voor- en tegenspoed. “

– Barbara Bos | Hoofd Tentoonstellingen bij Museum Voorlinden

Narges Mohammadi is een kunstenaar, curator en DJ en is momenteel gevestigd in Den Haag. Ze studeerde in 2018 de BA Moderne en Hedendaagse Kunstgeschiedenis af aan de Universiteit Utrecht en voltooide haar BA Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Haar artistieke praktijk komt voort uit een positie van “in-betweenness”, een ruimte ingebed in gescheiden culturele geschiedenissen.

In haar artistieke praktijk maakt ze werken die lang verloren herinneringen belichamen, die ze vertaalt in meeslepende installaties en sculpturen. Haar werken kunnen worden gekenmerkt door een spel van geuren, kleuren, symbolen en gewoonten van verschillend cultureel erfgoed. Door eenvoudige en breed toegankelijke materialen te gebruiken in sferen die ze schijnbaar zijn ontgroeid, laat ze verschillende zintuigen van thuis samenkomen.