Art Rotterdam Open Studio | RM Residency 2021: Shimon Kamada

30.06.21

Shimon Kamada, winnaar van de 2021 RM Residency Award opent aanstaande vrijdag exclusief de deuren van zijn “RM Residency” studio voor het publiek van Art Rotterdam.

De schilderijen van Shimon Kamada bevatten beeldspraak, verhalen en waanvoorstellingen. Ze zijn vol mysterie en ambiguïteit, wat de nieuwsgierigheid en verbeelding prikkelt. Kamada heeft een interesse in het vastleggen van ‘fantasie in de realiteit’. Door meerdere figuratieve afbeeldingen te combineren die geen verband houden met elkaar, gelooft hij dat zijn fictieve verhalen een gevoel van nostalgie oproepen.

Met het winnen van de RM Residency Award kan Kamada 6 maanden lang met de ondersteuning vanuit de Ron Mandos Young Blood Foundation zichzelf verder ontwikkelen als kunstenaar. Voor het 2021 residentie programma werken wij dit jaar samen met AVL Mundo, onze Rotterdamse partner die Kamada voorziet van niet alleen een royale werkruimte, maar ook een woonplek in het centrum van Rotterdam. Het is door samenwerkingen met fantastische partners zoals AVL Mundo dat wij jong artistiek nog beter kunnen ondersteunen.

Graag nodigen wij u uit om op vrijdag 2 juli tussen 10.00 – 12.00 uur de studio van Shimon Kamada te bezoeken en onder het genot van een vers glas sinaasappelsap de praktijk van deze jonge getalenteerde kunstenaar te ontdekken.

Datum: vrijdag 2 juli 2021
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Adres: Keileweg 14 | 3029 BS Rotterdam