De Winnaar Is: Marcos Kueh | Ron Mandos Young Blood Award 2022

10.08.22

Tijdens de prijsuitreiking afgelopen vrijdag maakte Joop van Caldenborgh, oprichter van Museum Voorlinden, bekend dat Marcos Kueh (KABK) de winnaar is van de Ron Mandos Young Blood Award 2022. Het winnen van de prijs betekent dat een werk van Marcos Kueh in de vaste collectie van Museum Voorlinden zal worden opgenomen. Gefeliciteerd Marcos!

“Het werk van Marcos Kueh is van een verpletterende schoonheid, door zijn visuele kracht en vakmanschap opent hij onze ogen voor de wereld van vandaag, de wereld van gisteren en de wereld van morgen. Als jonge kunstenaar toont Marcos lef, ambitie en visie en we zijn benieuwd naar zijn volgende stappen als kunstenaar” – Joop van Caldenborgh | Oprichter van Museum Voorlinden

Over Marcos Kueh

Marcos Kueh is een textielkunstenaar van het eiland Borneo, met een professionele achtergrond in Grafisch Ontwerp en Reclame. Zijn liefde voor textiel begon twee jaar geleden in de textielwerkplaats van zijn academie, toen hij tijdens zijn studie in Nederland op zoek was naar een vertrouwd gevoel om zich aan vast te klampen. De voorvaderen van zijn land legden hun dromen, mythen en hoop vast in hun textiel. Veel van Kueh’s textiele werken zijn verkenningen van- en speculaties over de traditionele betekenis van het ambacht in de hedendaagse context. Zijn praktijk heeft hem gemotiveerd om te werken en te leren over zowel de traditionele weeftechnieken van Borneo als de ‘moderne’ industriële weverijen hier in Nederland.