Flashback: Bobbi Essers’ ervaring met Best of Graduates 2022

19.07.23

Bobbi Essers (Best of Graduates 2022)

In het licht van de aankomende show Best of Graduates 2023, stelden we een aantal BOG-alumni een paar vragen over hun ervaring met de jaarlijkse show. Bobbi Essers deed mee aan Best of Graduates 2022.

 

Kun je ons iets vertellen over jouw meest bijzondere project na deelname aan Best of Graduates?

Na Best of Graduates ben ik gelukkig geprezen met allerlei bijzondere projecten en ik ben ontzettend dankbaar voor al deze mooie kansen. Maar ik heb mijzelf met mijn werken voor mijn meest recente expositie bij Gallery Unit London toch wel echt overtroffen. Dat geeft me een enorme boost in zelfvertrouwen en drijft mij hard aan het werk te blijven. Het was heel bijzonder voor mij.

Ook was het winnen van de Buning Brongers Prijs natuurlijk een hele bijzondere eer, mijn eerste museum expositie bij Museum MORE, mijn Art Rotterdam debuut maken bij Gallery Stigter Van Doesburg en in meerdere landen internationaal kunnen exposeren (Zoals de VS, Engeland, Spanje, Duitsland en België).

Wat is jouw meest onvergetelijke herinnering aan Best of Graduates?

Het eerste waar ik aan denk is natuurlijk het winnen van de Ron Mandos Public Choice Award! Dat was heel vet en ben iedereen die destijds op mij gestemd heeft nog altijd enorm dankbaar. Ook hoog staan de speciale gesprekken die ik met de mede afgestudeerden heb gehad en om over mijn werk te praten met de staatssecretaris voor Cultuur en Media, Gunay Uslu. De hele ervaring was heel mooi en sowieso onvergetelijk!

Kun je ons iets vertellen over een toekomstig project? Wat kunnen we binnenkort verwachten te zien?

Ik heb een aantal geweldige projecten en toekomstplannen. Sommige nog in de aanzet, anderen al uitgewerkt. Het enige probleem is dat ik er momenteel nog niet veel over kwijt kan. Maar stay tuned, de toekomst zal zichzelf onthullen!

Wat ik wel kan zeggen is dat schilderen de liefde van mijn leven is en ik nog altijd zoveel geluk ervaar dat ik dat kan blijven doen. Ik werk veel en ik werk hard, want ik heb een wil en een stem en een kwast. Ik wil mijzelf in de toekomst blijven overtreffen, vol toewijding blijven werken en mijn ambitie vasthouden.