Flashback: Krijn Kroes’ ervaring met Best of Graduates 2020

19.07.23

Krijn Kroes (Best of Graduates 2020)

In het licht van de aankomende show Best of Graduates 2023, stelden we een aantal BOG-alumni een paar vragen over hun ervaring met de jaarlijkse show. Krijn Kroes deed mee aan Best of Graduates 2020.

 

Kun je ons iets vertellen over je meest bijzondere project na het deelnemen aan Best of Graduates?

Mijn meest bijzondere project waar ik naartoe heb gewerkt was toch wel afgelopen februari, toen TORCH Gallery, waarmee ik samenwerk, mijn werk tentoonstelde op Art Rotterdam. Dat voelde voor mij als een mijlpaal, 2,5 jaar na mijn afstuderen aan de HKU. Het is een bijzondere ervaring waar ik met tevredenheid op terugkijk.

Wat is jou meest onvergetelijke herinnering aan Best of Graduates?

Ik ben afgestudeerd in 2020, te midden van de coronacrisis en lockdowns. De hele tijd leek het afstuderen in het water te vallen en niet de exposure te bieden waar je tijdens de jaren op de kunstacademie toch min of meer naartoe werkt. Uiteindelijk kon er tóch een afstudeertentoonstelling plaatsvinden, niet lang daarna werd ik uitgenodigd voor de Best of Graduates van galerie Ron Mandos. Dat gaf weldegelijk de exposure waarop ik hoopte. Het gaf de mogelijkheid om nieuwe inspirerende mensen te ontmoeten, bood een waardevolle kijk in de kunstwereld en het bracht mijn werk de wereld in.

Kun je ons iets vertellen over een toekomstig project? Wat kunnen we binnenkort verwachten?

Op dit moment is er een duo-tentoonstelling te zien van Robin Speijer en mijzelf bij Sanquin in Amsterdam. Verder ben ik hard aan het werk in mijn studio. Het komende jaar zal ik toewerken naar mijn solotentoonstelling die in september 2024 opent bij TORCH Gallery. Het is fijn om die stip op de horizon te hebben en de tijd te kunnen nemen voor het maken van nieuw werk.