Nu Open: Best of Graduates in de Tweede Kamer

27.11.22

De Tweede Kamer stelt met veel plezier de komende periode ruimte beschikbaar voor beginnende culturele en creatieve makers en producenten. Zij laten hun werk zien in het hart van het Kamergebouw, de Statenpassage.

Acht kunstenaars exposeren hun werk: Sophie Engels, Joseph Thabang Palframann, Shifra Osorio Whewell, Stephanie Rizaj, Marcos Kueh, Alexander Jermilov, Sveske Ourø, Maikel Deekman. De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met de Ron Mandos Young Blood Foundation. Het betreft werken van de ‘Best of Graduates’ van de afgelopen vier jaar. Jaarlijks brengt deze stichting samen met Galerie Ron Mandos het werk van de meest getalenteerde jonge kunstenaars van Nederland samen. Voor meer informatie: www.ronmandos-youngbloodfoundation.org/

De expositie komt voort uit een initiatief van de Kamerleden Jorien Wuite (D66) en Pim van Strien (VVD). Zij hebben op 22 april 2022 een motie ingediend waarin zij stellen dat juist beginnende kunstenaars hard getroffen zijn door de coronapandemie, omdat ze minder kans hebben gehad om hun werk te laten zien aan een groter publiek. De Kamerleden vroegen het Presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, om in samenwerking met de Kunstcommissie deze kunstenaars een podium te geven. “De culturele en creatieve sector zou meer betrokken moeten worden bij maatschappelijke vraagstukken”, schrijven zij in de motie, die met ruime meerderheid werd aangenomen.

De tentoonstelling is van 24 november 2022 t/m 13 januari 2023 van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 17 uur te bezichtigen.
Ingang: Prinses Irenepad 1, Den Haag
Informatie: www.tweedekamer.nl of bel 070-318 3040.