Milah van Zuilen | Recipient Young Blood Award 2021

Q&A met Milah van Zuilen – Winnares Ron Mandos Young Blood Award 2021

07.09.21

Best of Graduates 2021 is officieel ten einde gekomen. De Young Blood Foundation deelt met trots dat de editie van dit jaar een groot succes is geweest! We zijn dankbaar en trots op al onze deelnemende afgestudeerden – en natuurlijk, onze winnaars.

Voordat we verder gaan naar het volgende punt op onze agenda, lijkt het ons leuk om ons nog één keer te focussen op onze prijswinnaars, en hun te vragen over hun verleden, heden, en toekomst:

Vandaag vestigen we onze focus op Milah van Zuilen, de winnares van de Ron Mandos Young Blood Award 2021. Als prijs zal Van Zuilen haar werk opgenomen worden in de collectie van Museum Voorlinden.

 

RMYBF: Gefeliciteerd met het winnen van de Ron Mandos Young Blood Award 2021. Wat betekent het voor je om zo’n prijs te winnen? 

MvZ: Dankjewel! Het winnen van de award was een beetje onwerkelijk en ook ontzettend motiverend. Het heeft me laten zien dat de aandacht voor kunst die zich bezig houdt met natuur aan het groeien is.

 

RMYBF: Wie of wat heeft je geïnspireerd om een kunstenaar te worden? 

MvZ: Ik ben van kinds af aan altijd al omgeven geweest door muzikanten en kunstenaars. Mijn grootvader was een schilder en mijn beide ouders muzikanten. Mijn moeder geeft les in Indische klassieke muziek, dus ons huis was altijd gevuld met haar studenten en muzikanten die vanuit verschillende delen van de wereld kwamen. Door al hun vormen van creativiteit bij elkaar te zien was het onvermijdelijk voor me om ook iets artistieks te doen. 

  

RMYBF: Hoe is je identiteit gereflecteerd in de werken die je maakt? 

MvZ: Ik zie mijn persoonlijke en artistieke identiteit niet als gescheiden van elkaar. De dingen die ik doe voor mijn kunst, doe ik ook voor mezelf. Buiten zijn, in bomen klimmen, lopen, bladeren verzamelen. 

 

RMYBF: Wat wil je bereiken door je kunst?

MvZ: Ik wil alles van mijn ervaring van buiten tijd spenderen vastleggen en delen. Het proces van gewoonweg lopen en observeren.

 

RMYBF: Als je naar het verleden kon tijdreizen, wat zou je aan de jongere jij vertellen? Die in het eerste jaar op de kunstacademie zit?

MvZ: Ik zou mezelf vertellen om eerder naar bed te gaan. 

  

RMYBF: Droom GROOT. Waar wil je zijn in de volgende 5 jaar?

MvZ: Ik denk dat ik zou willen zijn waar ik nu ben, geografisch gezien. Ik ben momenteel in mijn atelier in het Bohemer Woud, in Tsjechië.

 

RMYBF: Vul het einde van de zin in: Wat net afgestudeerde kunstenaars nodig hebben om te overleven en succesvol te worden is…

MvZ: een onderwerp dat ze eindeloos willen onderzoeken.