Stephanie Rizaj | Winnaar van de Young Blood Award 2019

27.07.19

Tijdens de Ron Mandos Young Blood Award ceremonie, maakte Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden bekend dat Stephanie Rizaj de Ron Mandos Young Blood Award 2019 heeft gewonnen!

“Ik wil Ron Mandos en de Young Blood Foundation bedanken voor het feit dat ze de potentie zagen in eensamenwerking met ons, waarbij we hebben afgesproken om het winnende werk als een geschenk in onze collectie op te nemen. We zullen waar mogelijk dit geschenk koesteren en een podium geven, in ons museum en daarbuiten.

Mijn complimenten gaan naar Radek Vana die een prachtige, evenwichtige tentoonstelling heeft gemaakt uit een zeer diverse reeks werken, en haar uiterste best heeft gedaan om elk werk tot zijn recht te laten komen. Ieder van jullie ziet er fantastisch uit en zou zich ‘uitverkoren’ moeten voelen, maar er kan maar één winnaar zijn! En dat is iemand wiens werk in alle denkbare dimensies uitblinkt, ze toont een uitstekende kwaliteit in het visualiseren van een verhaal. Ze beheerst het gebied van camerawerk, scenografie, montage en geluid. Ze slaagt erin de aandacht van de kijker van begin tot eind vast te houden, en bijgevolg de kijker te beïnvloeden, onder de huid binnendringend. De video kan niet alleen als een meesterwerk van de productie worden beschouwd, maar ook als een echt artistiek meesterwerk. De Young Blood Award is gewonnen door Stephanie Rizaj!”

– Suzanne Swarts, directeur Museum Voorlinden