Portrait of Shimon Kamada at Startpoint 2021 by Maarten Nauw.

Eindpresentatie RMYBF Artist in Residence | Shimon Kamada

12.10.21

De Young Blood Foundation nodigt u graag uit voor de eindpresentatie van Shimon Kamada, voormalig Best of Graduates-deelnemer en winnaar van de RM Residency Award 2020, op 23 oktober van 12:00 – 17:00 bij Atelier AVL Mundo in Rotterdam.

Dankzij het winnen van de RM Residency Award, heeft Shimon de kans gekregen als artist-in-residence te werken in een atelier van AVL Mundo in Rotterdam. Deze presentatie tekent het einde van zijn zes maanden durende residency.

Dit evenement geeft u de kans de vruchten van Shimons residency in levende lijve te aanschouwen. Wilt u de presentatie van Shimon Kamada bijwonen? Please RSVP hier.

Shimon Kamada. Nocturnal Horses, 2021

Shimon Kamada is een visueel kunstenaar die onderdeel uitmaakte van de Best of Graduates 2020, en dat jaar RM Residency Award in ontvangst nam. Hij is geboren in Japan en kwam naar Nederland voor zijn studie.

Kamada’s schilderijen zijn geladen met beelden en waanideeën. Ze bevatten mysterie en dubbelzinnigheid die de kijkers nieuwsgierigheid en fantasie stimuleren. Zijn werken vertellen fictieve verhalen door lagen op te bouwen en fragmenten te combineren die bestaan uit verschillende figuratieve beelden die niet aan elkaar verbonden zijn. Kamada’s verschillende motieven en herinneringen zijn gelaagd naast elkaar geplaatst waardoor verschillende texturen ontstaan. Het kijken naar zijn werk is als het ervaren van nostalgie dat af en toe wordt overspoeld door geluk.

In zijn laatste werk, dat Kamada heeft gemaakt in voorbereiding op deze presentatie, experimenteert hij met lichtstralen die de meest dromerige verhalen kunnen voortbrengen. Zo zei hij, “Ik denk dat het effect van dit soort licht een snaar raakt en collectieve herinneringen oproept.”