Image of the official Opening of the Depot, location of Marloes her studio within her residency. Image by Aad Hoogendoorn.

Flashback: Marloes Roeper’s ervaring met Best of Graduates 2021

19.07.23

Marloes Roeper (Best of Graduates 2021)

In het licht van de aankomende show Best of Graduates 2023, stelden we een aantal BOG alumni een paar vragen over hun ervaring met de jaarlijkse show. Marloes Roeper nam deel aan Best of Graduates 2021, waar ze de Lakeside Collection Award won.

 

Kun je ons iets vertellen over je meest bijzondere project na deelname aan Best of Graduates?

Als winnaar van de Lakeside Collection Award heb ik 9 maanden in het Depot Boijmans Van Beuningen mogen bivakkeren. Mijn residentie viel samen met de opening van het Depot, alles was spiksplinternieuw. Binnen in dat haast chirurgisch schone gebouw had ik een nis waar ik mijn schilderijen maakte. Deze artist in residence heeft me direct na mijn afstuderen totaal uit mijn comfortzone getrokken, ik zag het echt als een avontuur.

Wat is jouw meest onvergetelijke herinnering aan Best of Graduates?

Best of Graduates 2021 vond plaats in de nasleep van de covid pandemie. Er kon al een hoop, maar een grote opening waar alle deelnemers elkaar hebben kunnen ontmoeten was nog niet mogelijk. Gelukkig hebben we dat als groep toch ingehaald en zijn we een van de laatste expositiedagen met het overgrote deel op een terras beland. De connecties en ook vriendschappen die ik aan Best of Graduates heb overgehouden maken de expositie extra bijzonder.

Kun je ons iets vertellen over een toekomstig project? Wat kunnen we binnenkort verwachten te zien?

Momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen voor een expositie bij Galerie Roger Katwijk, deze zal 9 september openen!